7 Okt 2011

Kebaikan Rokok

Assalamualaikum...

Rokok dah hampir menjadi darah daging seseorang. Dah banyak keburukan dan kesan jangka masa panjang yang kita tahu. Bersepah-sepah fakta. Namun tahukah anda bahawa rokok juga mempunyai KEBAIKANnya yang tersendiri??

Tak Percaya?? Ada Kebaikan Rokok ni..

Penyelidikan yang mutakhir mengatakan yang sebaliknya pula.Menghisap rokok digalakkan pula kerana menghisap rokok dikatakan menghisap rokok ada kebaikannya tersendiri. malah menurut kajian statistiknya ada hubungan positif antara menghisap rokok dan kehidupan kita.

Teruskan pembacaan anda.............


1. Awet Muda; semakin banyak menghisap rokok semakin awet muda(ingat, hubungan positif tadi)

Oleh kerana merokok mengganggu kesihatan, ada yang yang mengatakan sebatang rokok dapat mengurangkan usia selama beberapa minit, maka dapat disimpulkan bahawa dengan menghisap rokok anda tidak akan menjadi tua. Mati muda bererti awet muda. ;-)

2. Anti Rabies;

Rabies adalah penyakit yang boleh membawa maut akibat gigitan binatang seperti gigitan anjing. Dengan menghisap rokok kita dengan mudah dapat menghindari gigitan anjing.

Caranya;

Lari saja, dalam masa 2 atau 3 minit, kita dah semput dan tidak sengaja akan membongkok. Anjing tadi menyangka anda akan mengambil batu. Seperti yang diketahui, anjing takut kena baling batu, kemudian dia pun lari tak cukup tanah…

So…selamatlah kita dari rabies. ;-)

3. Anti Rompakan

Pencuri biasanya akan datang pada tengah malam atau awal pagi semasa kita dibuai mimpi. Ok, semasa pencuri datang di tengah malam.

Tetiba

Kita ter UHUK… UHUK batuk dan batuk. Pencuri tadi mesti menyangka kita belum tidur.

So, batuk kita menyelamatkan kita dari rompakan. ;-)



Kesimpulannya.... Memang ada Kebaikan Rokok!! Hehe

Dipetik dari : isuhangat.net

p/s : kalau rasa best tekan je SHARE kt atas tu :)

5 ulasan:

  1. owh patut r roomate aku hisap rokok... ADE KEBAIKAN RUPENYER.... ahahah (maru bkn nama sebenar)

    BalasPadam
  2. Itulah maksud yang tersirat.. Boleh tgk dgn mata hati :) hihihi

    BalasPadam

Suka Post ini?? Tekan SHARE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mohd Izuddin

Mohd Izuddin
Aku suka untuk Berjalan , Melihat , dan Mentafsir semua perkara yang aku lalui kerana pasti ada hikmah disebalik kejadian-Nya. Tekan SHARE di mana Post yang anda Suka! Terima Kasih